Lezingen

 

De graancirkels, de Graal en bewustzijn

door Herbert van Erkelens

 

Plaats                        De kapel van de Sacramentskerk, Zandberglaan 58, 4818 GL Breda

Tijd                             van 14.30 uur tot 17.30 uur

Organisatie                Sky High Creations

Aanmelden                bij Roeland Beljon en Nancy Polet. Zie: lezing-graalcirkels

 

Odstone Hill in de buurt van het Witte Paard van Uffington, 12 augustus 2009.

 

Toelichting: De Graal heb ik allereerst leren kennen in de context van synchroniciteit, Jungs principe van het zinvolle toeval. Jung heeft dit principe niet nader kunnen onderbouwen. Aan de hand van de dromen van theoretisch fysicus Wolfgang Pauli ontdekte ik dat synchroniciteit een manifestatie is van levenskrachtenergie. Om met die energie om te kunnen gaan kreeg Pauli vanuit het onbewuste een symbool aangeboden dat achteraf gezien de Graal was in de taal van de quantumfysica.

 

Omdat je met quantumfysica alleen de fysische werkelijkheid niet kunt beschrijven, lag het voor de hand dat er nog een dieper wiskundig symbool van de Graal moest zijn. In Crop Cicrles Revealed van Judith Moore en Barbara Lamb vond ik daarvoor de bevestiging. De Graal zou een wetenschappelijke formule van quantumfysica en heilige fractale geometrie zijn. Die formule kennen we nu nog niet. Maar misschien was het mogelijk om die uitgebreidere versie van de Graal toch te ervaren. Dat zou dan in de context van graancirkels moeten zijn.

 

Met deze kwestie heb ik enige jaren geworsteld. Ik volgde de ontwikkeling van graancirkels van 2007 tot en met 2011. In 2012 bezocht ik met mijn vrouw Inge diverse graancirkels in Wiltshire. Ook brachten we een bezoek aan Glastonbury, de plek waar Jozef van Arimathea de beker van de Graal op de Tor in ontvangst had genomen. De sleutel tot fractale geometrie bleek het getal dertien te zijn. Maria Magdalena was omringd geweest door twaalf vrouwelijke apostelen. Zij had enkel de dertiende beker van de Graal bij zich gedragen, de beker die de overige twaalf verenigt. De code van 12 en 13 is nauw verbonden met graancirkels. Maar ook het getal 11 is van belang. Want de gevallen engelen hebben ooit een poging ondernomen om de wereld waarin wij leven tot 10 dimensies te beperken.

 

Dankzij het werk van Judith Moore weet ik nu dat de Graal als kosmisch principe de schoot van de Kosmische Moeder is. De kosmische Graal bevat de zuivere levenskrachtenergie van God. Tijdens cranio-sacraal therapie heb ik die energie ervaren zoals die ongezuiverd uit het onbewuste tevoorschijn komt. Die ervaring heb ik in de zomer van 2013 vorm gegeven in mijn sprookje over Sara, de verloren Graalprinses. Sara is de oudste dochter van Jezus en Maria Magdalena. Haar energie is afkomstig van de Grote Centrale Zon en dat is het hoogste bewustzijnsniveau in de kosmos. De Grote Centrale Zon wordt omringd door twaalf Zonnetempels. Daarom draagt Sara net zoals haar moeder de dertiende beker van de Graal bij zich. De rest vertel ik met hulp van bijzondere graancirkels in Breda.

 

Herbert van Erkelens

Maart 2017